Podkręć Smak Wielkanocy

Sposób przygotowania

Mięso drobiowe myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy, wkładamy do foli i rozbijamy tłuczkiem na cienkie płaty około 6-7 mm. Po rozbiciu część wewnętrzną smarujemy masłem, musztardą - cienkie warstwy, obsypujemy papryką, solą i pieprzem. Do środka wkładamy 2 plastry salami, ćwiartkę ogórka konserwowego oraz słupek papryki konserwowej i cebuli. Ciasno zawijamy i sczepiamy 3-4 wykałaczkami. Tak zrobione zrazy jeszcze z zewnątrz oprószamy papryką, solą i pieprzem. Kiedy zrazy się zarumienią przekładamy do niewielkiego garnka, wlewamy do niego wodę, tyle aby zakryło ledwo zrazy, tłuszcz na którym smażyły się zrazy oraz pół szklanki gorącej przegotowanej wody w której rozrabiamy bulion mięsny. Wrzucamy do garnka ziele angielskie, liście laurowe, wsypujemy 3 łyżki sosu pieczeniowego, rozkruszamy kostkę pietruszki i dusimy przez około 30 min na niewielkim ogniu, raz na jakiś czas mieszając. Idealne na obiad ale także na rodzinne spotkania z gośćmi. Wykałaczki wyjmujemy dopiero przy jedzeniu. :)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    bardzo lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !