Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka hawajka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa 1 sztuka
piersi z kurczaka 500 g
kukurydza w puszce 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
ananas w puszce 1 sztuka
grzanki 10 dag
Sos sałatkowy:
sól do smaku
olej do smażenia
oliwa
fasola czerwona z puszki 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka hawajka

Sałatę lodową umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i poszarpać w dłoniach na drobne kawałki. Piersi z kurczaka umyć, pokroić w kostkę oraz oprószyć w bułce tartej zmieszanej z papryką słodką, solą, pieprzem i oregano. I smażymy kawałki mięsa na rozgrzanej patelni do uzyskania złocistego koloru. Ananasa z puszki kroimy w kostkę, podobnie dzieje się z umytym pomidorem. Do miski wsypujemy dalej odsączone fasolę i kukurydzę, oraz 2 łyżeczki czosnku grillowanego. Na koniec wrzucamy mięso i grzanki. Sos z torebki rozrabiamy w szklance z 4 łyżkami ketchupu i 1 łyżką oliwy z oliwek. Dokładnie wymieszane można podawać od razu na ciepło. (lepiej smakuje)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 09.05.2013 20:43
mam smaka na nią
mikrusiak 24.09.2011 17:29
wygląda przepysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak