Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę razem z cukrem. Następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blaszkę, pieczemy 30 minut w temp. 180*C. Blaszkę można wyłożyć papierem do pieczenia. Po upieczeniu biszkopt studzimy i przekrawamy wzdłuż na pół.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja tak lubie wszystkie ciacha z jabłkami a i jeszcze z kremem to pychota...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    jakie u Ciebie w księdze są pyszne ciasta
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    piękne i pyszne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    bardzo apetycznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Pycha! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !