Sposób przygotowania

Margarynę rozpuścić. Ostudzić. Na stolnicy wymieszać proszek, mąkę i cukier. Wszystko dokładnie mieszamy, robimy nieduży rowek i zalewamy zimną margaryną. Dodać ser biały i wyrobić ciasto. Rozwałkować, pokroić w kwadraty i nakładać na każdy kawałek gruszki. Zwijać, ułożyć na wysmarowanych brytfannach i namoczyć roztrzepanym jajkiem. Piec w 180 st. przez ok. 20 minut. Można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Wyglądają rewelacyjnie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    CIEKAWE CIASTECZKA
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    podoba mi się taki pomysł i na ciasto i na gruszki
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    przepraszam, ze nei zrobiłam jak to wygląda w środku, ale zanim pomyślałam, były już zjedzone :D
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe i pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    wyśmienite
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetne
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    smaczne z pewnością....
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Podoba mi się ten przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    ładnie wyglądają, myślę że gruszka to całkiem ciekawy dodatek
  • 0
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ale pyszności!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !