Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z kurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 500 g
filet z indyka 500 g
czosnek 3 ząbki
sos sojowy 1 łyżka
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z kurkami

mięsko umyć, pokroić w paseczki, przełożyć do miski, delikatnie posypać solą i pieprzem do smaku, polać sosem sojowym. Całość wymieszać.na patelni rozgrzać olej, wrzucić miesko i smażyć na złoty kolor, pod koniec smażenia dodać cebulkę pokrojoną w plasterki, czosnek pieprz. kurki oraz imbir(wg uznania). Smażyć jeszcze ok2-3 min, na małym ogniu, na koniec dodać łyżkę masła.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak