BOSCH - Odbierz 300 zł

Sposób przygotowania

Liście laurowe połamać.Czosnek obrać, i drobno posiekać, wymieszać z mieloną kolendrą,liściami laurowymi,octem,solą i 3 łyżkami oleju.Utworzoną mieszanką nasmarować mięso i odstawić do lodówki na 3 godziny.Następnie ułożyc na brytfance i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na kwadrans.Po tym czasie podlac winem,zmniejszyc temperature do 180 stopni i pice jeszcze 1,5 godziny.Po tym czasie sos zlac a mięso trzymac nadal w cieple.Na patelni rozgrzac pozostały olej,dodać obraną,umyta i pokrojoną w plasterki marchewką.Smażyć kilka minut,cały czas mieszając,wlać sos z pieczeni i dusić kilka minut.Marchewke rozprowadzić z mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobina wody.Dodać natkę, doprwaić solą i pieprzem.Podawac razem z mięsem pokrojonym w plastry.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karmel

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !