Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z cebulą parówką i piwem

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 7
cebula biała 3
paluszki cielęce 2
piwo 2 kieliszki
przyprawa uniwersalna Kucharek
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z cebulą parówką i piwem

Najpierw pokroić cebulę w pół plasterki , posypać papryką czerwoną i przyprawą uniwersalną , wymieszać łyżką drewnianą aby cebula puściła sok i wstawić do lodówki, potem pokroić kiełbaskę w drobną kostkę posypać znów uniwersalną i curry, wymieszać i też wstawić do lodówki. Wyjąć patelnię wlać oliwę i najpierw usmażyć a potem dusić cebulę , mieszać i po chwili dodać kiełbaskę i wlać piwo- całość powinno potrwać 20 minut łącznie z duszeniem i mieszaniem , jajka wbić do miseczki tylko posolić dodać pieprz i wymieszać widelcem . Wylać na duszoną cebule i kiełbaskę i zrobić jajecznicę cały czas mieszając . Ja osobiście lubię troszkę suchawą jajecznicę , dlatego ma taki wygląd ale za to jaki ma smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 04.06.2013 09:09
musze sprawdzić jak smakuje
Kate131 30.01.2012 10:16
ciekawa
treonina 01.10.2011 22:41
jajecznicy na piwie jeszcze nie jadłam :-)
maciek 02.08.2023 20:12
i nie zjesz
aginaa 24.09.2011 17:55
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak