Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z szynką i natką pietruszki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 6 plasterków
natka pietruszki
sól
pieprz
olej do smażenia
mąka
jajko 1 sztuka
filet z kurczaka 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z szynką i natką pietruszki

Filety z kurczaka przekroić wzdłuż, tak aby powstały tzw. kiszonki. Przyprawić. W tak powstałe kiszonki włożyć 2 plasterki szynki i trochę posiekanej natki pietruszki. Domknąć je, można je \"zamknąć\" wykałaczką. Panierować w mace, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju z dwóch stron. Podawać z ziemniakami i sałatką. Można oblać dowolnie wybranym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 18.08.2012 21:06
ciekawy przepis, wypróbuję
ziutula
ziutula 27.12.2011 21:23
pyszności...
pioge7 25.11.2011 08:26
mniam
malaczarna23 26.10.2011 08:05
i zrobiłam:)naprawde dobry
gosia47-47 24.09.2011 15:18
a jaki dobry, polecam zrobić, np. jutro! pycha!
agnieszka137 24.09.2011 14:07
wspaniały filecik
Kate131 24.09.2011 10:42
apetyczny
Emilia22 24.09.2011 10:35
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak