Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza z dyni i ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miąższy z dyni 800 g
mleko 4 szklanki
ryż 1 szklanka
masło 100 g
cukier 1 łyżka
sól do smaku
bita śmiętanka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza z dyni i ryżem

Miąższ z dyni zalej 1 szklanką mleka ,i rozgotuj na małym ogniu,ostudź i przetrzyj przez sitko.Ryż zalej osolonym mlekiem (3 szklanki)i ugotuj na sypko.Ugotowany ryż wymieszaj z dynią ,dodaj masło,wstaw do piekarnika by kasza się zrumieniła na koniec możemy polać ubitą śmietanką

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 03.10.2011 10:33
coś nowego
ElizaT 02.10.2011 08:12
o, to będzie dobre !
Emilia22 24.09.2011 10:37
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak