Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa twarogowa podgrzewana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 400 g
masło 60 g
śmietany 1/2 szklanki
jajko 4 szt
cukier 1/2 szklanki
rodzynki 5 łyżek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Masa twarogowa podgrzewana

Twaróg utrzeć ,dodaj śmietanę ,masło ,sól cukier i dokładnie wymieszaj .Do gotowej masy dodaj surowe jajka i rodzynki. Dokładnie wymieszaj by powstała masa jednolita. Masę włóż do garnka i stale mieszaj podgrzej do wrzenia .Następnie zdjąć masę z ognia ,ostudź i wymieszaj .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena67 24.09.2011 09:44
Ciekawe, jak smakuje. Jeszcze tak nie robiłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak