Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mrożony deser truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 15 dag
cukier puder 6 łyżek
śmietana kremówka 4,5 szklanki
likier cytrynowy 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Mrożony deser truskawkowy

Truskawki opłukujemy, usuwamy szypułki, odsączamy a następnie rozgniatamy widelcem z połową cukru. Kremówkę ubijamy z resztą cukru a na końcu dodajemy likier i mieszamy. Do śmietany dodajemy truskawki i delikatnie mieszamy. Podłużną formę wykładamy folią aluminiową i przekładamy do niej masę, wyrównujemy, przykrywamy folią i zamrażamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak