Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka chlebowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
jajko 4 szt
śmietana 18 proc 1 szklanka
ser żółty 15 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
chleb 6 kromek

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka chlebowa

Kromki chleba podsmażamy na maśle z obu stron na złoty kolor.Jajka rozbijamy oddzielając żółtka od białek. Biała ubijamy na sztywno. Żółtka mieszamy ze śmietaną i startym na tarce żółtym serem.Doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Naczynie żaroodporne wykładamy kromkami chleba, zalewamy masą jajeczno-serową i zapiekamy przez ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 04.12.2013 21:44
Pomysłowa zapiekanka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak