Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwinie w winiaku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinia 1 kg
cukier 60 dag
winiak 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwinie w winiaku

Brzoskwinie obieramy ze skórki, przekrawamy na pół lu na ćwiartki, usuwamy pestki i układamy w słoju, każdą warstwę przesypując cukrem. Zalewamy winiakiem. Szczelnie zakręcamy, przechowujemy w ciemnym, chłodnym pomieszczeniu. Polecam jako dodatek do ciast i deserów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak