Sposób przygotowania

Filety rybne / najlepiej ryb słodkowodnych/ kroimy, oprószamy solą i pieprzem z obu stron, skrapiamy sokiem z cytryny.Boczek kroimy w paseczki i przesmażamy na łyżce oliwy. Owoce obieramy, kroimy w plasterki i dodajemy do boczku. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i podduszamy razem na małym ogniu przez ok. 5-7 min.Po tym czasie owoce przekładamy do żaroodpornej formy nasmarowanej resztą oliwy. Obok owoców układamy kawałki ryby, dekorujemy kilkoma gałązkami tymianku i podlewamy połową bulionu. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez ok. 30 min.W czasie pieczenia - po ok. 15 min - ponownie podlewamy bulionem.Po 30 min do ryby wlewamy śmietanę i pieczemy jeszcze ok. 5 min.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ciekawa ta rybka z owocami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !