Sposób przygotowania

Ryż gotować w osolonej wodzie 30 minut. Wyjąć, przestudzić.

Karczek oczyścić, umyć, osuszyć i przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Połączyć z ryżem, drobno pokrojoną cebulą oraz przyprawami: do mięsa mielonego, czarnym pieprzem oraz solą.

Z papryk odkroić \"czapeczki\". Usunąć gniazda nasienne i wszystkie białe części. Papryki napełnić przygotowanym farszem mięsno ryżowym. Przykryć odłożonymi czapeczkami i ciasno ułożyć w garnku (jedna obok drugiej). Zalać sosem pomidorowym. Dusić pod przykryciem 30 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    narobiłaś mi smaka, aż zapisałam sobie, żeby jutro kupić paprykę :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    apetyczne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pycha
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Prezentują się wyśmienicie!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Wyglądają fantastycznie:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    fajnie wyglądają
  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Uwielbiam faszerowane warzywa
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolajka

    lubimy to!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Ja też chętnie zjadłbym taką paprykę:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !