Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozgrzewająca fasola

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała fasola 2 puszki
kiełbasa podwawelska 45 dkg
boczek wędzony 25 dkg
cebula 2 szt
czosnek 3 ząbki
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
olej
cukier do smaku
woda 1 szkl
fasola 1 puszka
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rozgrzewająca fasola

Cebulę obrać ,posiekać,kiełbasę pokroić w półplasterki,boczek pokroić w kostkę oprószyć mąką ,papryką i podsmażyć na oleju,następnie przełożyć do rondla ,dodać szklankę wody,koncentrat pomidorowy,wymieszać i zagotować,do składników w rondlu dodać obie rodzaje fasoli ,listek laurowy i doprawić solą ,pieprzem,cukrem,majerankiem i czosnkiem roztartym,podgrzewać na wolnym ogniu jeszcze parę minut i podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak