Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1 kg
morele suszone 10 dkg
rodzynki 10 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 1 szt
olej
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
szałwia suszona
woda 1/2 szkl
twarożek 10 (kremowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z indyka

Mięso opłukać,naciąć tak ,by powstał płat dający się rozłożyć,skropić sokiem z cytryny,oprószyć solą ,pieprzem i szałwią,twarożek wymieszać z jajkiem,bułką tartą i rodzynkami,doprawić solą i szałwią,masę rozsmarować na mięsie,posypać morelami,całość zwinąć w roladę,związać formując pieczeń,następnie ułożyć w formie,podlać 1/2 szklanki wody,skropić olejem i piec godzinę w temp.180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak