Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gobi Paratha

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 3 szklanki
woda 1 szklanka
kalafior 1 szklanka
cebula 1/4 szklanki
garam masal 1 lyzeczka
chili w/g uznania
czosnek 2 zabki
olej 1 lyzka
sól w/g uznania
jalapendos w/g uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Gobi Paratha

W przygotowaniu potrawy nie ma zadnego problemu :
Kalafior nalezy wczesniej ugotowac. Cebule i papryczki jalapendos pokroic drobno.
Nastepnie wszystko ze soba zmieszac najlepiej zeby wyszlo ciasto takie pomiedzy nalesnikowym a ciastem na racuchy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak