Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba sola w cytrynowym kisielu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet soli 2
starta skórka z połowy limonki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżka
sól
olej
kisiel 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba sola w cytrynowym kisielu

Filety ryby umyc, osuszyc, posypac pieprzem cytrynowym i szczypta soli. Smazyc na patelni z niewielka iloscia oleju az ryba bedzie miala lekko zloty kolor. W tym czasie mozna rozrobic i ugotowac kisel ( dodajemy odrobine mniej wody niz polecaja na opakowniu, tak aby mial gesta konsystencje). Usmazona rybe posypujemy starta skorka z limonki i polewamy kisielem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 02.03.2012 14:59
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak