Sposób przygotowania

Filety oprószyć solą oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem. Do niewielkiego naczynia żaroodpornego wlać masło i ułożyć łososia. Piec 15 min w temp. 200°C.

3/4 malin zmiksować, przetrzeć przez sito bezpośrednio do rondelka. Dodać sparzoną gorącą wodą posiekaną cebulkę, cukier, musztardę, oliwę oraz ocet winny. Ponownie zmiksować na gładki sos. Gotować na małym ogniu przez 5 min bez przykrycia, aż sos zgęstnieje, doprawić solą oraz pieprzem.

Rozprowadzić po dwie łyżki sosu na ogrzanych talerzach, ułożyć łososia i polać go pozostałym sosem z pieczenia. Podawać z białym ryżem, udekorować pozostałymi malinami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !