Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z łososia z sosem ze świeżych malin

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z łososia 30 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz
roztopione masło 3 łyżeczki
malin 10 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 sztk
cukier 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżeczki
ocet winny 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z łososia z sosem ze świeżych malin

Filety oprószyć solą oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem. Do niewielkiego naczynia żaroodpornego wlać masło i ułożyć łososia. Piec 15 min w temp. 200°C.

3/4 malin zmiksować, przetrzeć przez sito bezpośrednio do rondelka. Dodać sparzoną gorącą wodą posiekaną cebulkę, cukier, musztardę, oliwę oraz ocet winny. Ponownie zmiksować na gładki sos. Gotować na małym ogniu przez 5 min bez przykrycia, aż sos zgęstnieje, doprawić solą oraz pieprzem.

Rozprowadzić po dwie łyżki sosu na ogrzanych talerzach, ułożyć łososia i polać go pozostałym sosem z pieczenia. Podawać z białym ryżem, udekorować pozostałymi malinami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 27.09.2011 11:07
super
RenataZ-et 24.09.2011 12:18
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak