Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone jabłka z miodem i cynamonem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 sztuki
miód
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłka z miodem i cynamonem

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Następnie wkładamy do niego jabłka i pieczemy je przez około 15-20 minut co jakiś czas sprawdzając przez nakłuwanie widelcem czy zrobiły się miękkie. Jeśli po 20 minutach jabłka nie są dostatecznie miękkie zostawiamy je jeszcze przez chwile w piekarniku. Po wyjęciu polewamy miodem i posypujemy cynamonem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 11.09.2010 15:46
fajne i smaczne
wojtek10_89 02.09.2010 09:43
robie takie w zimowe wieczory

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak