Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona biała kielbasa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa biała 1,2 kg
żurawina 1 słoiczek
wino czerwone wytrawne 1 szkl
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona biała kielbasa

Kiełbasę posmarować olejem ,ułożyć, w naczyniu żaroodpornym,podlać winem,dodać gożdziki i liście laurowe,formę z kiełbasą wstawić do piekarnika i piec około 30 minut w temperaturze 180 st,następnie wyjąć formę z kiełbasą ,obrócić ją i posmarować żurawiną,ponownie wstawić do piekarnika i piec jeszcze kolejne 30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 23.09.2011 19:24
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak