Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina w ostrym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet 1 szklanka
ziarna pieprzu 6 szt
cebula 2 szt
masło 2 łyżki
śmietana 1 szklanka
jajko 2 szt
rydzów solonych 300 g
mąka 2 łyżki
wołowina bez kości 1 (łopatka)
ser żółty 1/2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina w ostrym sosie

Mięso natrzyj solą ,i włóż do garnka ,dodaj pieprz ,goździki ,liść laurowy do smaku i zalej octem i odstaw na około 2 godzin.
Zagotuj wodę włóż do niej mięso i gotuj do miękkości.Następnie przygotuj sos cebulę,posiekaj na drobno i obsmaż z mąką .na maśle dodaj śmietany 1/2 wywaru z mięsa , zagotuj ,odstaw z ognia .Dodaj posiekane rydze ,jaja,i wszystko wymieszaj.Mięso pokrój w plastry ,ułóż na blachę posyp tartym serem ,zalej sosem i zapiec w nagrzanym piekarniku na 25 minut .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 12.05.2012 21:30
pycha
romanrafal
romanrafal 24.01.2012 13:55
smaczna
mic 21.12.2011 18:30
swietne
Izabela/bella81 02.10.2011 21:10
to by mi smakowało :)
halinka1011 23.09.2011 19:26
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak