Sposób przygotowania

Marynata: 2 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny, 6 rozgniecionych jagód jałowca, szczypta mielonych goździków, sól, pieprz czarny mielony Prymat.
Składniki marynaty należy połączyć, a następnie włożyć do niej na kilka godzin mięso. Po wyjęciu z marynaty mięso osączyć i obsmażyć po kilka minut z każdej strony na rozgrzanym maśle z olejem. Steki zdjąć z patelni i trzymać w cieple. Do tłuszczu na patelni wlać wódkę, rosół i 3-4 łyżki marynaty. Gotować kilka minut aż część sosu wyparuje a reszta zgęstnieje. Sos doprawić solą i pieprzem. Steki włożyć do sosu i trzymać w nim kilka minut. Przed podaniem podgrzać. Podawać z kluskami kładzionymi lub kopytkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Ahh...Zjadłoby się takiego dzika prosto z ogniska.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    tylko gdzie dzika upolować?
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Lubię dziczyznę - u mnie można dostać stale w specjalnym sklepie
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    u nas dziczyzna to rarytas:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    edyta21

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Smerfetka250

    Gdzie można kupić dzika? Dziczyzna to mięso dla wybranych
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    z chęcią bym spróbowała

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !