Sposób przygotowania

Pałki umyć i osuszyć .Posolić i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem.Obsmażyć na maśle z oliwą na rumiano z obu stron. Przełożyć na talerz.Cebulę obrać i posiekać .Zeszklić na pozostałym tłuszczu.Dodać pomidory obrane ze skórki i pokrojone na małe kawałki.Chwilę smażyć i podlać gorącym bulionem.Włożyć mięso do sosu i dusić ok. 25-30 minut.Miękkie mięsko wyjąć , a sos zagęścić mieszanką mleka z mąką .Na końcu doprawić do smaku solą i pieprzem. Podajemy np; z ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    everything

    Super az mam smaka ;-)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    extra
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !