Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort wiśniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa cukrowa 1,5 kg
Biszkopt 2 płaty
galaretka wiśniowa 2 op.
budyń śmietankowy 2 op.
kompot z wiśni
barwniki spożywcze

Przepis i sposób przygotowania na: Tort wiśniowy

Masa: galaretkę rozpuszczamy w kompocie i podgrzewamy. W tym samym czasie budyń rozpuszczamy w kompocie w drugim naczyniu. Wlewamy do galaretki i chwilę podgrzewamy. Dodajemy wiśnie. Odstawiamy do wystygnięcia. Ciasto przekładamy masą wiśniową. Rozwałkowujemy masę cukrową, nakładamy na tort. Trochę masy pozostawiamy, aby wymieszać z barwnikami. Na koniec ozdabiamy kolorową masą cukrową według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 23.09.2011 19:29
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak