Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto dla jarosza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż do risotto 1 opak
papryka czerwona 2 szt
pomidory 2 szt
cebula 1 szt
cukinia 1 szt
bulion warzywny 3 szkl
białe wino 1 szkl
olej
sól do smaku
pieprz do smaku
natka posiekana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto dla jarosza

Cebulę obrać,posiekać i zeszklić w rondlu na maśle,dosypać ryż i mieszać ,aż stanie się szklisty,dodać szklankę bulionu ,wymieszać i gotować,następnie dodać wino i jeszcze szklankę bulionu,wymieszać i na wolnym ogniu gotować przez 20 minut,dolewając pozostały bulion,pomidory ,paprykę i cukinię pokroić w drobną kostkę,cukinię i paprykę udusić na oleju i wymieszać z gotowanym ryżem,dodać jeszcze pomidory i natkę,doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak