Sposób przygotowania

Ryby wypatroszyć ,umyj i włóż w gazę i zawiąż.Zalej zimną wodą , doprowadź do wrzenia ,odszumować ,dodaj pietruszkę,cebulę,sól do smaku,liść laurowy i pieprz i gotuj dalej przez około 1 h (na małym ogniu).Gazę z rybami wyjmij i wyrzuć (lub ryby możesz użyć do czegoś innego)Do wrzącego wywaru rybnego włóż pokrojone ziemniaki i gotuj i miękkości .Na 10 minut przed zakończeniem do zupy włóż sprawione i wyporcjowane kawałki ryby.Do talerzy dodaj masło i posiekaną zieleninę

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    nigdy nie jadłam takiej zupy
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    zupę rybną gotuję ale rzadko:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    ja tez nie jadlem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !