Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ucha po rybacku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Drobne okonie 400 g
sandacz 200 g
miętusa 250 g
ziemniaki małe 6 szt
cebule małe 3 szt
pietruszka 1 szt
ziarna pieprzu 10 szt
natka pietruszki 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
wody 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Ucha po rybacku

Ryby wypatroszyć ,umyj i włóż w gazę i zawiąż.Zalej zimną wodą , doprowadź do wrzenia ,odszumować ,dodaj pietruszkę,cebulę,sól do smaku,liść laurowy i pieprz i gotuj dalej przez około 1 h (na małym ogniu).Gazę z rybami wyjmij i wyrzuć (lub ryby możesz użyć do czegoś innego)Do wrzącego wywaru rybnego włóż pokrojone ziemniaki i gotuj i miękkości .Na 10 minut przed zakończeniem do zupy włóż sprawione i wyporcjowane kawałki ryby.Do talerzy dodaj masło i posiekaną zieleninę

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 10.01.2012 17:13
ja tez nie jadlem
ben-ka 05.12.2011 14:38
zupę rybną gotuję ale rzadko:)
Izabela/bella81 02.10.2011 21:09
nigdy nie jadłam takiej zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak