Sposób przygotowania

Mięso kroimy w drobną kostkę, solimy, doprawiamy pieprzem i smażymy na oleju. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i dusimy. Kiedy mięso zmięknie -odkrywamy i gotujemy, aż sos się zredukuje. Pieczarki kroimy na cienkie plasterki również dusimy.. Wkładamy do garnuszka z mięsem. Cebulę kroimy drobno i także dodajemy do mięsa. Dodajemy również drobno posiekane ogórki. paprykę pokrojoną w kosteczkę oraz przestudzony bulion. Wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy śmietanę rozmieszaną z mąką, zalewamy tym mięso z warzywami. Zagotowujemy krótko raz jeszcze. Ja podałam potrawkę z surówką kapusty oraz kaszą jęczmienną z warzywami

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    czeresnie

    mmm..sosik!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam ! Mam sentyment do tego dania :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    malinyWkuchni

    Wspaniale! I nie takie kosztowne jak z wołowiną :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !