Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe mielone

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
jajko 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
Majeranek suszony Prymat 1 szczypta
tłuszcz do smażenia
pieprz do smaku
sól do smaku
natka pietruszki 1 garść
papryka 1/2 sztuki
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe mielone

Mięso mielone mieszamy z bułką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, jajkiem.majerankiem, solą , pieprzem... Następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i posiekaną natkę pietruszki. Lepimy niezbyt duże kotleciki, lekko je spłaszczamy. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy kotlety na złotobrązowy kolor. Tak przygotowane kotleciki wyglądają bardzo apetycznie i kolorowo. To urozmaicenie dla tradycyjnych kotletów mielonych

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 17.11.2011 18:55
rewelacja
mic 27.09.2011 16:40
fajne, ja robie z pieczarkami
IKrakowianka 24.09.2011 19:59
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak