Sposób przygotowania

Słoninę kroję w kostkę i wytapiam.Wrzucam na to pokrojoną cebulę.Część tłuszczu zostawiam do okrasy a na reszcie podsmażam pokrojoną cebulę,kapustę i startą marchew .Doprawiam do smaku,podlewam odrobiną wody i duszę do miękkości.Z ziemniaków pozostałych z obiadu(ok. 1 kilogram),mąki i jajka zagniatam ciasto jak na kopytka.Formuję małe placki i nakładam farsz z kapusty,zlepiam i gotuję w osolonej wodzie.Na koniec polewam zostawionym tłuszczem z cebulką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    nie jadłam takich
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    pychotka:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z biała nie jadłam tylko z kiszoną...ciekawe, do wypróbowania
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    smacznie wyglądają
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    aż ślinka leci...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !