Sposób przygotowania

Ogórki obrać i pokroić na małe kawałki jeśli są przerośnięte to wydrążyć środki (ogórków ma być 3 kg obranych już). Cukinie i paprykę umyć i też pokroić na mniejsze kawałki.Pokrojone warzywa wymieszać z dwiema łyżkami soli i odstawić na 3-4 godziny, aby puściły sok. Do wysokiego garnka wlać wodę ,ocet dodać cukier,musztardę i przyprawy.Zalewę doprowadzić do wrzenia i gotować przez około 10 minut.Dodać warzywa bez soku i ponownie zagotować .Od zagotowania się warzyw gotować kolejne 10 minut.Do czystych słoików powkładać warzywa z zalewą i zakręcić zakrętkami .Słoiki pasteryzować przez około 10 minut.Wyjąć i odwrócić do góry dnem .Tak zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.( Tak jest najlepiej robić z każdymi przetworami).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawe
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    zapasy zapasy :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    coś kompletnie nowego
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    robię ogórki w zalewie musztardowej ale ten sposób jest dla mnie nowością, która bardzo mi się spodobała, a ponieważ jeszcze mam ogórki na gruncie z pewnością wypróbuję :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !