Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki z cukinią w zalewie słodko-kwaśnej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zalewa:
woda 6 szklanek
cukier 1 i 1/2 szklanki
ocet 10 % 1 i 1/2 szklanki
sól 1 łyżka
przypr do marynowania warzyw 1 op.
curry 4 łyżeczki
wsad do zalewy :
ogórki 1 kg gruntowych
fasolka szparagowa 2 spore garści
DODATKOWO:
sól 2 łyżki
cukinia 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki z cukinią w zalewie słodko-kwaśnej

Ogórki obrać ( jak są przerośnięte to wydrążyć środek) i pokroić na małe kawałki.Ogórków ma być 3 kg już obranych.Cukinię dokładnie umyć i pokroić na małe kawałki tak jak ogórki.Fasolkę opłukać . Obrane i pokrojone warzywa posolić i odstawić na 3-4 godziny.Do garnka wlać wodę dodać cukier,ocet i przyprawy.Jak się zagotuje gotować przez ok. 10 minut.Dodać fasolkę i same ogórki z cukinią bez soku, który puściły.Całość doprowadzić do wrzenia i gotować przez kolejne 10 minut. Czyste słoiki wypełnić warzywami i zalewą .Dokładnie zakręcić i pasteryzować przez 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 13.07.2013 23:31
Mam trochę ogórków to może wypróbuję przepis
Cranberry 01.06.2013 10:40
muszą być smaczne!
PaniMISIOWA 08.06.2012 21:55
na pewno tak :-!
Katarzyna59 29.04.2012 09:40
przydają się w zimie
Mati13 15.03.2012 20:17
super!
smakowita 14.02.2012 17:47
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak