Sposób przygotowania

Ogórki obrać ( jak są przerośnięte to wydrążyć środek) i pokroić na małe kawałki.Ogórków ma być 3 kg już obranych.Cukinię dokładnie umyć i pokroić na małe kawałki tak jak ogórki.Fasolkę opłukać . Obrane i pokrojone warzywa posolić i odstawić na 3-4 godziny.Do garnka wlać wodę dodać cukier,ocet i przyprawy.Jak się zagotuje gotować przez ok. 10 minut.Dodać fasolkę i same ogórki z cukinią bez soku, który puściły.Całość doprowadzić do wrzenia i gotować przez kolejne 10 minut. Czyste słoiki wypełnić warzywami i zalewą .Dokładnie zakręcić i pasteryzować przez 10 minut.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    super!
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    przydają się w zimie
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    na pewno tak :-!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cranberry

    muszą być smaczne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Mam trochę ogórków to może wypróbuję przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !