Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić i pokroić .Podsmażyć na łyżce masła z oliwą na lekko rumiany kolor.Posolić ,popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem .Podlać gorącą wodą ok.pół litra dodać majeranek i gotować ok. 20 minut. Sos zagęścić mlekiem wymieszanym z mąką .Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie.Przestudzić i obrać z łupin. Przepuścić przez praskę . Dodać jajko, żółtka, sól, świeżo zmielony pieprz i mąkę.Wyrobić ciasto i zrobić wałeczki. Pokroić na kluseczki i gotować w osolonym wrzątku przez około 2-3 minutki. Odcedzić i dodać do sosu. Wymieszać i włożyć porcje na talerz.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    dobry pomysł na jajko
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    pysznosci mmm az mi sie ochota zrobila
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super danie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    świetna sprawa
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    uwielbiam takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Te kluski to chyba jak kopytka trochę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !