Sposób przygotowania

Ziemniaki i ser skręcić przez maszynkę, dodać jaka, mąkę (gdyby ciasto było za luźne dodać jeszcze troszkę mąki) i cukier, zagnieść ciasto.
Z ciasta utoczyć wałek ,pociąć go na porcje .
Brzoskwinie ja miałam z puszki ,ale mogą też być świeże,podzielić na ćwiartki ,każdy kawałek brzoskwini dokładnie okleić porcja ciasta ,uformować knedle .
W garnku zagotować dużą ilość lekko osolonej wody ,na gotującą się wodę wrzucać knedle i gotować do wypłynięcia ,ostrożnie wyciągnąć na talerz .
Podawać polane podsmażoną bułka tartą lub słodką śmietaną .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Knedle są pyszne, ale i tak najbardziej lubię ze śliwkami :-) Ostatnio, gdy je robiłam (pierwszy raz w tym roku), byłam tak zaaferowana, że zapomniałam zdjęć zrobić i przypomniałam sobie, gdy były już spałaszowane :-D, więc muszę niebawem powtórzyć :-P
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    fajne
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    muszą być dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    owocówka

    lubię knedle
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Pięknie się prezentują. Tak jesiennie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    wyglądają fantastycznie
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !