Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Burgery z natka pietruszki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg wieprzowo-wołowe
jajko 2
cebula 1 średnia
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1 pęczek
pieczywo 2 kromki
woda 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Burgery z natka pietruszki

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Do mięsa wbić jajka,dodać cebulę,pokruszone kromki chleba ,wodę ,sól , świeżo zmielony pieprz i posiekaną natkę pietruszki .Wyrobić na jednolitą masę.Z mięsa formować burgery i smażyć na suchej , rozgrzanej teflonowej patelni.Smażymy na brązowy kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 13.07.2013 23:33
Często dodaję pietruszkę do mięsa, smaczne.
PaniMISIOWA 11.06.2012 20:33
apetyczne
[email protected] 01.06.2012 14:43
Pyszne
Mariusz10 28.05.2012 22:05
apetyczne
smakowita 15.02.2012 18:53
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
gosia561 13.02.2012 23:10
fajne
Wojt@s
Wojt@s 18.12.2011 14:33
extra
kanu83 29.09.2011 19:06
super
pioge7 23.09.2011 08:04
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak