Sposób przygotowania

Mleko, miód, margarynę i cukier podgrzać do całkowitego rozpuszczenia a następnie ostudzić (ma być letnie) i dodać resztę składników. Dokładnie wymieszać np. mikserem. Gotowe ciasto wylać do nasmarowanej i wysypanej bułką tartą tortownicy. Piec w temperaturze 180 stopni około 50-55 minut. Po upieczeniu i wystygnięciu piernik przełożyć dżemem śliwkowym.

Komentarze

  • -4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Zdjecie wygląda na Twoje - nieszczególne.
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Lubię piernik ze śliwką, ale używam powideł własnej roboty, a nie dżemu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super, zjadłbym kawałeczek !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Elysse

    Śliwkowy dżemik też był własnej roboty.
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Wygląda apetycznie a poza tym to każdy używa tego co ma....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !