Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z dżemem śliwkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna Kasia 3/4 kostki
mleko 3/4 szkl
miód 6 łyżek
cukier 1półtorej szklanki
mąka 4 i pół szkl
kakao 4-5 łyżek
jajko 3 szt
cynamon
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
proszek do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z dżemem śliwkowym

Mleko, miód, margarynę i cukier podgrzać do całkowitego rozpuszczenia a następnie ostudzić (ma być letnie) i dodać resztę składników. Dokładnie wymieszać np. mikserem. Gotowe ciasto wylać do nasmarowanej i wysypanej bułką tartą tortownicy. Piec w temperaturze 180 stopni około 50-55 minut. Po upieczeniu i wystygnięciu piernik przełożyć dżemem śliwkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 23.09.2011 19:53
Wygląda apetycznie a poza tym to każdy używa tego co ma....
Elysse 23.09.2011 08:42
Śliwkowy dżemik też był własnej roboty.
pioge7 23.09.2011 08:04
super, zjadłbym kawałeczek !
BernadettaP 23.09.2011 07:49
Lubię piernik ze śliwką, ale używam powideł własnej roboty, a nie dżemu.
Henryka2 23.09.2011 00:02
Zdjecie wygląda na Twoje - nieszczególne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak