Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 2 opakowania
sok z cytryny
pomidory 4 szt
szparagi zielone 1 pęczek
oliwa 5 łyżek
masło 5 łyżek
sezam 1,5 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku
wędlina 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa z pieczarkami

W osolonej wodzie ugotować makaron i ostudzić,szparagi pokroić na kawałki,na patelni usmażyć szparagi,pomidory pokroić na małe kosteczki,makaron wymieszać z pomidorami i duszonymi szparagami,doprawić solą,pieprzem i sokiem z cytryny,wędline zwinąć w rulon i pokroić w talarki i ułożyć na sałatce,sezam uprażyć na patelni bez tłuszczu i posypać sałatkę,udekorować listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak