Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 4 toreki
pieczarki 40 dkg
pomidory 4 szt
masło 4 łyżki
cebula 3 szt
marchewka 3 szt
natka pietruszki 1 szt
czosnek 3 ząbki
ocet balsamiczny do smaku
przyprawa do smaku[vegeta]
sól do smaku
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa z pieczarkami

Ryż ugotować i ostudzić ,pieczarki ,cebulę obrać , pokroić na ćwiartki i skropić sokiem z cytryny,cebulę i pieczarki podsmażyć na maśle,dodać pokrojoną marchewkę w półplasterki,dodać vegetą,i poddusić,pomidory pokroić w drobną kosteczkę ,wszystkie składniki wymieszać razem z ryżem,natką,przyprawić octem,roztartym czosnkiem,solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak