Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roszponka z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

roszponka 1,5 opakowania
gruszki 3 szt
ser pleśniowy 25 dkg
buraczki konserwowe 20 dkg
orzechy włoskie 10 dkg
miód 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
sok z cytryny
oliwa 5 łyżek
sól szczypta
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roszponka z serem

Roszponkę opłukać,osuszyć i podzielić na pojedyncze listki,gruszki pokroić na połówki i usunąć gniazda nasienne,pokroić w słupki i skropić sokiem z cytryny,by nie ściemniały,ser pokruszyć a buraczki pokroić w drobną kostkę,przygotować 4 talerze i na każdy na przemian wysypać buraczki,roszponkę,gruszki,orzechy i ser,nie mieszać ,aby buraczki nie zafarbowały całej sałatki,miód i musztardę utrzeć z pozostałą resztą soku z cytryny i szczyptą soli,podczas ucierania dolewać około 5 łyżek oliwy,sosem skropić sałatę i obficie oprószyć świeżo mielonym pieprzem,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak