Sposób przygotowania

Jabłka i gruszki /razem ze skórką/ drobno kroimy. Brzoskwinie przekrawamy i usuwamy pestki.. Wszystkie owoce przekładamy do rondla i zalewamy wodą. Doprowadzamy do wrzenia, zbieramy szumowiny. Gotujemy na wolnym ogniu aż owoce całkowicie się rozpadną. Owoce przecieramy przez sito, dodajemy cukier, podgrzewamy, by całkowicie się rozpuścił. Smażymy, często mieszając, ok 2 godz. aż powidła będą bardzo geste. Przyprawy mielimy i wraz z cynamonem dodajemy do powideł. Smażymy, ciągle mieszając, przez ok. 10 min.Gorące powidła przekładamy do słoików i zakręcamy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !