Sposób przygotowania

Mięso rozcinamy na cztery plastry.Steki lekko rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem i nacieramy posiekanymi listkami szałwii. Każdy stek owijamy plastrem boczku, przypinamy wykałaczką lub igłą do mięsa. Podsmażamy na złoto na rozgrzanym oleju. Podlewamy winem i smażymy mięso po 4-5 min z każdej strony. Steki wyjmujemy na półmisek. Do sosu na patelni dodajemy galaretkę porzeczkową i pokrojoną w kosteczkę skórkę pomarańczową, doprawiamy do smaku cynamonem, solą i pieprzem. Dodajemy marynowane cebulki i razem zagotowujemy.Steki polewamy sosem z czerwonego wina.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    niezłe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !