Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe naleśniki z fetą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 80 gram
jajko 2 sztuka
mleko 300 ml
mąka pszenna 10 łyżka
ser feta 150 gram
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe naleśniki z fetą

Liście szpinaku blanszujemy i odcedzamy. Jajka, mleko, mąkę i przyprawy ubijamy razem i odstawiamy . Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wylewamy ciasto i delikatnie rozprowadzamy. Gdy się zetnie, zsuwamy go na talerz, odwracamy i wrzucamy ponownie na patelnię, żeby podsmażyć go z drugiej strony . Gotowe placuszki posypujemy pokruszoną fetą i rolujemy.
Smacznego!
:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Chojłówna 22.10.2011 17:33
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak