Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Minitorciki kajmakowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
jajko 5 sztuk
cukier 1/2 szklanki
olej 3/4 szklanki
wiórki kokosowe 1 szklanka
rodzynki 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
polewa czekoladowa do dekoracji
herbatniki 1 duża paczka
orzechy włoskie 1/2 krojone
kajmak 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Minitorciki kajmakowe

Jajka i cukier ubić na puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej i wiórki kokosowe. Na koniec wmieszać rodzynki i orzechy. Wylać ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 40 minut.

Wystudzone ciasto posmarować masą krówkową i położyć ciastka. Docisnąć. Odwrócić ciasto na drugą stronę i posmarować masą, położyć ciastka, docisnąć i schłodzić.

Gdy masa zesztywnieje, pokroić na ciasteczka i polać polewą można też całość polać polewą i schłodzić

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 18.03.2012 13:48
pyszności
katarzynka455 11.02.2012 20:58
pięknie i smacznie
Margo1 25.12.2011 11:03
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak