Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka inaczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1/2 kg
jasny budyń 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżek
mleko 2 szklanki
masło 3 łyżki
cukier puder 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka inaczej

żelatynę rozpuścić w 1/4szklanki mleka. Resztę mleka zagotować, przyrządzić budyń. Dodać masło, wymieszać, wystudzić. Zmiksować z cukrem pudrem i rozpuszczoną żelatyną. Jabłka zetrzeć na tarce. Dodać do masy. Wymieszać. Przełożyć na niedużą blachę. Ostawić na kilka godzin do lodówki do stężenia. Przed podanie udekorować bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rutynka 08.10.2011 09:47
smakowita!
Margo1 01.10.2011 20:12
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak