Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ze śliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
mąka 25 dkg
mleko 100 ml
jajko 1 sztuka
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 2 łyżki
śliwki 3/4 kg
drożdże 8 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ze śliwkami

Umyte śliwki przekrawamy na połowę i pozbawiamy pestek. Mleko podgrzać, dodać do niego drożdże i rozpuścić je. Wlać do mąki. Dodać cukier , jajo oraz roztopione masło. Wymieszać. Odstawić do wyrośnięcia. Blachę wysmarować tłuszczem, wyłożyć na nią ciasto. Ułożyć na nim śliwki. Upiec w temp. 170 stopni (ok. 50 minut).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 10.10.2011 10:44
lubie i to jak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak