Sposób przygotowania

Kalarepę obieramy, kroimy w plastry, zalewamy małą ilością osolonej wody i gotujemy ok. 10 min.Odsączamy. Przygotowujemy sos: keczup dokładnie mieszamy z chrzanem /startym na tarce o drobnych oczkach/, żółtkiem i sokiem z cytryny. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kiełbasę obieramy z osłonki i kroimy w plasterki. Kalarepę i kiełbasę układamy warstwami w natłuszczonym olejem naczyniu żaroodpornym. Oprószamy solą i pieprzem. Posypujemy startym żółtym serem i polewamy przygotowanym sosem. Zapiekamy ok. 20 min w temp. 180 stopni C.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    smaczne jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !