Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kalarepą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 80 dag
kiełbasa 30 dag
olej 2 łyżki
żółty ser 15 dag
keczup 4 łyżki
starty chrzan 2 łyżki
żółtko jajek 1 szt
sok z cytryny 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kalarepą

Kalarepę obieramy, kroimy w plastry, zalewamy małą ilością osolonej wody i gotujemy ok. 10 min.Odsączamy. Przygotowujemy sos: keczup dokładnie mieszamy z chrzanem /startym na tarce o drobnych oczkach/, żółtkiem i sokiem z cytryny. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kiełbasę obieramy z osłonki i kroimy w plasterki. Kalarepę i kiełbasę układamy warstwami w natłuszczonym olejem naczyniu żaroodpornym. Oprószamy solą i pieprzem. Posypujemy startym żółtym serem i polewamy przygotowanym sosem. Zapiekamy ok. 20 min w temp. 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 22.09.2011 20:49
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak