Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z sosem kajmakowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2 sztuki
konfitury kwaskowe dowolne 2 łyżeczki
rodzynki kilka sztuk
orzechy ok 5-7 dag
śmietana 2 łyżki
sok z cytryny do skropienia

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z sosem kajmakowym

Jabłka obrać i ściąć końce. Wydrążyć w środku nasiona. Następnie skropić sokiem z cytryny. Wydrążone miejsce zapełnić, rodzynkami, orzechami i konfiturą. Przygotowane jabłka włożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Zapiekać ok 30 minut.

Z masy krówkowej kajmakowej przygotować sos. Połączyć i wymieszać na jednolitą masę. Jabłka wyjąć i ułożyć na półmisku. Ciepłe polać przygotowanym sosem i posypać orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 09.09.2012 12:12
napewno dobre
katarzynka455 03.04.2012 09:37
Wyglądają pięknie i smakują pewnie też dobrze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak